«Tenk at det finnes slike mennesker!» Dette sa en norsk naturfotograf, etter at han og kona ble reddet fra et synkehull med kvikkleire i Thailand.
Naturfotografen holdt på å filme noen spesielle fisker som kalles slamkrypere, da han plutselig ble sittende fast i kvikkleiren.

Da kona skulle komme ham til unnsetning, ble også hun sittende fast.

En lokal fisker så de to som sto fast i den livsfarlige kvikkleiren, og det var han som kom dem til unnsetning. Først prøvde han å dra dem opp med håndkraft, uten å lykkes. Deretter la han seg ned på magen i gjørmen, for at de kunne bruke hans kropp som en «redningsplanke» for å komme seg opp fra kvikkleiren.

Fast i kvikkleire Med et par vennlige nikk vendte fiskeren tilbake til fiskebåten, uten at paret rakk å få takket ham for den livsnødvendige hjelpen.

I ettertid har de ved hjelp av myndighetene oppsporet redningsmannen, men den beskjedene fiskeren ville ikke ha noen ære og påskjønnelse. Han fikk likevel en ny fiskebåt av de lokale myndighetene, og en påskjønnelse fra det takknemlige ekteparet.

«Tenk at det finnes slike mennesker!» Det var naturfotografen sitt takknemlige utsagn etter at dramatikken var over.

Vi er i vår tid overlesset av brutale nyheter som viser hvor grusomme mennesker kan være mot hverandre. Denne hendelsen forteller oss at rundt om i verden finnes det mennesker som denne fiskeren, som uten betenkeligheter setter sitt eget livet på spill for å hjelpe andre.

I Paulus brev til Filipperne kapittel 2 vers 5, står det: «La det samme sinn være i dere som også var i Kristus Jesus.»

Hvilket sinnelag hadde Jesus? Jo, han ga avkall på sin himmelske herlighet, for å bøye seg dypest ned, han fornedret seg selv, og ble lydig til døden, ja, døden på korset. Han er redningsmannen for alle mennesker, han la seg selv ned som vår «redningsplanke.»

Vi kan si som David i salme 40. «Han dro meg opp av fordervelsens grav, opp av den dype gjørmen. Han satte mine føtter på fjell og gjorde skrittene faste.»

Fiskeren i Thailand gjorde det som den gylne regel sier: Det du vil at andre skal gjøre mot deg, det skal du gjøre mot dem.

Det er Kristi sinnelag.