Aser-Teamet var blant de beste gruppene innen kristen sang og musikk på syttitallet. Den første søndagen i mai hadde de en konsert for et begeistret publikum på Betel i Åsvang. Gutta høstet applaus da de fremførte de sangene som gjorde dem svært populære på syttitallet.

I konserten fikk vi høre de gamle sangene fra gruppas storhetstid.

Harmoni

Aser-teametBildet: Aser-Teamet er samlet igjen etter 40 år. Rolf Jensen, Levi Nesbakken (ikke med på Betel), Odd-Arne Westgaard, Øyvind Bordvik, Tom Svendsen, Arild Nesbakken og Jan Bordvik. Det er ingen tvil om at stemmene og lydbildene fra syttitallet fungerte like godt førti år senere. Flere av sangene de fremførte var deres egne, og var nye for mange av de frammøtte. Det var en glede å kunne observere gamle harmonier som det lå mye arbeid bak. Vi fikk høre kjente sanger fra gruppas storhetstid som «Golgatahøyden» og «Himlenes rike». De hadde også sanger fra Curt & Roland.
Odd-Arne Westgaard fra Vallset var en av medlemmene i gruppa og deltok også på konserten på Betel.

- Vi fikk god kontakt med publikum. Det var moro å synge sammen med de gamle kompisene, sier Odd-Arne.

Jazzfestival

Instrumenter som bass og sologitar var nytt i kristne kretser på 70-tallet. Det var instrumenter som var forbeholdt popgruppene som kristne ikke ville identifisere seg med. Med inspirasjon fra populærmusikken på syttitallet klarte gruppa å lage musikk som fikk innpass blant alle generasjoner.
I en femårsperiode reiste de omkring i landet. De deltok også på Jazzfestivalen i Molde.

Progressiv

Gruppa startet i 1967. Da hadde de en del selvskrevne sanger på fengende amerikanske melodier. Flere av melodiene var hentet fra gruppa The Beach Boys.
– Vi var progressive på den tiden. Mange syntes nok vi var for progressive. Vi tok også i bruk sanger som «O store Gud» og «Någonstans bland alla skuggorna». Vi så an publikum, sier Odd-Arne. Gruppa sang i alle kristne menigheter på den tiden.

Samlet

Gruppa spilte sammen offentlig for første gang på 40 år i oktober i fjor. Det var på 125-årsjubileumet for Misjonsforbundet i Ørje i Østfold.
– Vi hadde en øvelse og ble enige om at dette var moro, sier Odd-Arne. Gruppa vil ha flere opptredener i framtiden.