Omran«Kjære president Obama, husker du gutten som ble hentet av ambulanse i Syria? Kan du være så snill å hente ham og ta ham med til oss?»
Slik startet brevet fra seks år gamle Alex, til USAs president, Barack Obama.

Den syriske gutten som Alex viser til, er fem år gamle Omran Daqneesh, som ble skadet under et angrep mot Aleppo i august.
Bildet av femåringen som sitter i ambulansen, støvete og blodig, med blikket rett frem, gikk verden rundt.

«Parker i oppkjørselen eller på gata, og vi skal vente på dere der med flagg, blomster og ballonger. Vi skal gi ham en familie, og han skal bli broren vår», skriver gutten fra New York. Han ber presidenten si følgende til Omran: «Vær så snill og fortell ham, at broren hans vil være Alex, som er en veldig snill gutt, akkurat som han selv.»

AlexAlex ønsket å dele sykkelen sin med Omran, og lære ham å sykle, og han skrev videre at lillesøstera hans ville samle sommerfugler til ham. «Vi kan leke sammen», skriver han i sitt brev til presidenten.

Dette er ordene til en liten gutt på seks år. Et lite barn, som ikke har lært å bli kynisk, mistenksom eller redd for andre mennesker, på grunn av hvor de kommer fra, eller hvordan de ser ut, skriver Barack Obama. Han legger også til: «Vi bør alle være mer lik Alex. Tenk hvordan verden ville sett ut, om vi var det.»

Hvem er min neste? Jesus sier følgende i Matteusevangeliet 25,40:
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, det har dere gjort mot meg.»

Seks år gamle Alex viste dette i praksis, med sitt budskap har han gjort det tydelig for oss alle, hvem som er vår neste.