Da Hans Majestet Kong Harald holdt sin nyttårstale for noen år tilbake, begynte han med et dikt av Kolbein Falkeid: «Folk jeg var glad i har gått foran og kvistet løype. De var skogskarer og fjellvante. Jeg finner nok frem».

Kong Harald avsluttet sin tale med følgende ord:
Vi står på lik linje. Noen gikk foran, andre kommer etter. La oss ta vare på hverandre, og sammen gjøre det beste ut av hvert øyeblikk.

Vi har alle noen som har gått foran oss, mennesker som vi var glad i, og som satte tydelige spor etter seg. De «kvistet» løypa for oss som kom etter, slik at vi skulle finne frem.

duck 1536482 webDet kommer noen etter oss også, noen som trenger det samme som vi behøvde, mennesker som de kan bli glad i, og som setter tydelige spor etter seg.  En oppgått løype, som er verdt å følge.

Vi trenger alle gode forbilder, og selv være et forbilde for andre.

I 1. brev til Timoteus 4,12, oppfordret Paulus, sin yngre venn, Timoteus, om å være et forbilde: «La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.» 

Timoteus hadde flere forbilder, også i sin egen familie, hans mormor Lois og mor Eunike, var begge forbilder ved sin oppriktige tro.

Når vi nå går inn i et nytt år, må det være med ønske om at vi kan være med på å gjøre Jesus synlig for de som ennå ikke tror. La oss be om å få sette gode spor, og være tydelige forbilder, slik at det kan lede noen andre til Jesus.

Med ønske om Guds velsignelse over det nye året, der vi alle har mulighet til å sette gode spor etter oss!