Den 19. mai talte biskop Michael Curry i bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Biskop Curry fra den episkopale kirken i USA, holdt sin tale til brudeparet og gjestene i St. Georges hall, i Windsor slott utenfor London.

Hans lidenskapelige tale om kraften i kjærligheten kunne potensielt nå ut til 1.9 milliarder mennesker, rundt om i verden.

Hans kraftfulle preken ble det store samtaleemnet i etterkant av vielsen. Michael Curry, uttrykte selv overfor media, at han trodde det var en aprilspøk, da han ble invitert til å tale i prinsebryllupet i London. Biskopen overrasket alle med sitt engasjement og sin frie og litt uhøytidelige måte å bringe sitt budskap på.

HarryogMutsu 350x534

Blant de 2640 gjestene som fikk være vitne til bryllupet på nært hold, satt en helt spesiell gjest. Det var 18 år gamle Mutsu Potsane fra Lesotho. Prins Harry møtte denne foreldreløse gutten for 14 år siden, da var Mutsu 4 år gammel.

Prins Harry og Mutsu knyttet sterke bånd, og fikk et varmt vennskap, som de har holdt i alle årene etterpå. Mutsu var en av de første som fikk invitasjonen til bryllupet, og han var også den første som gratulerte det nygifte paret.

Kjærligheten som biskop Curry pekte på, ble virkelig synliggjort i dette bryllupet, der brudeparet hadde mange gjester, som på ingen måte kunne forestille seg at de skulle være gjester i prinsens bryllup.

Bibelen forteller (Matteus 22.1-14) om kongssønnens bryllup, der mange var invitert, men de ville ikke komme. Da ba kongen tjenerne sine om å gå ut på veikryssene og innby til bryllup, alle de kunne finne, både onde og gode, og bryllupssalen ble full av gjester.

Prins Harry og Meghan Markle viste Bibelens budskap i praksis, ved at invitasjonen til bryllupsfest gikk ut til mange som ikke på noen måte hadde tenkt at de skulle være blant de inviterte gjestene i prinsebryllupet.

Jesu kjærlighet til oss mennesker, inviterer oss alle til den største av alle bryllupsfester, det handler om og si ja til ham som viste oss denne kjærligheten, Jesus, vår frelser. Ved det har vi også takket ja til invitasjonen, og er blant gjestene i bryllupsfesten.